ARO Başkan Adayı Oktay Polat”ın ilk 3 Aylık Hedefleri

0
738

ARO- ANTALYA TURİST REHBERLERİ ODASI
BAŞKAN ADAYI OKTAY POLAT VE EKİBİNİN ÜÇ AYLIK PROGRAMI :

1. Öncelikle, yorganı ayağa göre değil ayakları yorgana göre uzatan YK ile birlikte bir bütçe hazırlanacak. Bu bütçede tur denetim faaliyetleri için azami maddi kaynak ayrılacak.

2. Ocak ve Şubat aylarında tur denetimleri özellikle kış turlarının yoğun olduğu Davraz ve diğer yerlerde yapılacak. Tur denetimi olmadığı bazı günlerde ARO görevlileri ören yerleri, müze, tur mola yerleri ve yol üzeri restoranlar, akvaryum v.s. gibi mekanlarda görünerek sahte rehberlerle gezen grupları belirleyerek fotoğraflayarak kayıt altına alacaktır.. Hatta bu görevlilerin ARO ve rehbersiz gezmek yasalara aykırıdır gibi yazıların bulunduğu, herkes tarafından görülebilir bir yelek giymesi taraftarıyız. Bu konuda, ayrıca tüm üyelerimiz doğal ve gönüllü olarak yaptıkları kayıtları ARO’ya göndermelidir. Elde edilen somut verilerle grubu organize eden acente, kurum, okul, dernek v.s. her kimse işledikleri eylemin yasalara aykırı olduğu konusunda uyarılacak, yapılabiliyorsa yasal girişimlere başlanacaktır. Hedefimiz her gezi grubunun turun başladığı noktadan itibaren yasal bir rehber ile yola çıkmasıdır.

3. Tur denetimlerinde üyelerimize ve diğer oda üyelerine nezaket içinde yaklaşılacak; ‘evraklarını al getir’, ‘sözleşmen nerede’ gibi kaba söylemlerden uzak durulacak, sözleşmende e-postanı , telefonunu yazmamışsın gibi sudan sebeplerle tutanak tutulmasına karşıyız.Bu tür detay konular meslektaşımız ikaz edilerek, sözleşmenin ve diğer evrakların önemi anlatılarak geçiştirilebilir veya yumuşatılabilir. Biz rehberin değil; sahte, kaçak rehberin peşinde olacağız.

4. Her 30-40 rehberin bağlı bulunduğu ‘rehber kümeleri’ olacak. Her küme kendi sözcüsünü seçecektir. Seçilen bu sözcüler periyodik aralıklarla meslektaşlarıyla iletişim kurarak onların sorunlarını dinleyecektir. Küme sözcülerinden oluşan dil grupları kuracağız. Rusça, Almanca, İngilizce,Fransızca gibi kurulan dil grupları ortak sorunlarını ve çözüm yollarını belirleyerek ARO Yönetim Kurulu’na iletecekler ve birlikte, sezon başlamadan, çözüme ulaşmanın yolları konusunda karar vereceklerdir. Üyelerimiz her an odalarının yanlarında olduğunu hissedeceklerdir. Mesleki saygınlığımızı korumak, rehberlerin simsarların elinde köleleştirilmesini engellemek, haklarını korumak, emeklerinin karşılığını almaları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve düzeltilmesi konusunda gerekli adımları atacağız.

5. Özellikle kurumlar, dernekler, okullar ile yakın ilişkiler içerisine girilecek, okullarda rehberlerimiz tarafından ücretli veya gönüllü verilecek, Antalya ve Akdeniz bölgesinin tarihini, tarihi ve doğal yerlerini anlatarak, sunumlarla tanıtacak söyleşilere başlanacaktır.
Başkan adayının notu:
Kişisel olarak başlattığım, genel kuruldan sonra yapmayı planladığım ilk sunum ve söyleşiyi de seçildiğim taktirde, umarım ARO Başkanı olarak yaparak, bu konuda ilk adımı atmış olacağım.

6. Antalya ve odamızın sorumlu olduğu bölgenin farklı turistik değerlerini ortaya çıkarmak adına diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, öncelikle başta sağlık turizmi ve gastronomi gibi çalıştayların temellerini atarak, alt yapılarını hazırlayarak yeni turistik ürün projeleri yapacağız.
Turizm hizmet sektöründe nitelik ve kaliteli hizmeti esas alan anlayışı desteklemek için, sektör kurumlarıyla işbirliği içinde piyasayı denetleyen ve kollayan bir organizasyon oluşumunu destekleyeceğiz, etken olup, inisiyatif alacağız.